Hawthorns Golf and Country Club (Phase II)Fishers, Indiana

Following the successful completion of the initial golf and country club, Browning Day was invited back to provide design services for a new expansion project. The new project consisted of a new full-service casual dining restaurant, a bakery and a full commercial kitchen. New restrooms and storage facilities were also added to the Hawthorns’ existing clubhouse. The expansion also included a two-story facility consisting of a multipurpose sport court with a basketball goal and an exercise room with a wood aerobics floor. Outdoors, the pool deck was expanded and a new trellis and raised planters enhanced the landscaping.

The Hawthorns Golf Club Tennis House is a new addition located just east of Hawthorns’ main clubhouse along a connecting path that continues the property’s traditional pergola entryways. The tennis house is centrally located at the tennis courts and keeps in step with the classic club statement of the clubhouse and pool house designs with the use of traditional Cape Cod-style architectural elements. The main gathering space also takes cues from the clubhouse in the final finishes. From the crosscut stained concrete floors to the trim surround on doors and windows, the area provides a warm and welcoming setting that invites guests in. The remaining spaces include a tennis instructor’s office, restrooms and a nice facilities room, available for members’ use. This 1,000 square-foot facility spills out onto the site with additional outdoor seating overlooking the courts. Landscaping elements and plantings tie different components of the site together to create a complete Hawthorns Country Club statement.